Чи можна встановлювати на відкритих водоймах (річках, озераз, морях) мобільні деревяні будинки?

06.06.2020 16:20

Чи можна встановлювати на відкритих водоймах (річках, озераз, морях) мобільні деревяні будинки?
 

 Якщо для українців система проживання у кемпінгах поки в дивину, то європейці давно почали відмовлятися від тісних готельних номерів, обираючи свіже повітря та гарні заміські пейзажі. І недаремно, адже це — гарний спосіб не тільки економно провести свою відпустку, але й отримати порцію здоров'я, чистого повітря і духу авантюризму.              

Що таке кемпінг? Це не просто територія для наметів і фургонів. Це повноцінна, добре організована система мобільних дерев'яних будинків (бунгало) для комфортного проживання людей. У так званих бунгало є все для повночіного проживання спальні, санвузли , кухні , відкриті та закриті тераси які виходять на першу берегову лінію водойми . Дерв'яні будунки перкрасно виконують роль екогогічності відпочинку та термо ізоляції а саме: у літню спеку ви отримуєте прохолоду , а у не погоду - затишок та тепло .

Такий підхід був би дуже цінний для України. У нашій країні – десятки тисяч цікавих локацій, розташованих у транспортній доступності від великих міст. Це красиві узбережжя і каньйони, пустелі і ущелини. Або – занедбані підприємства, колишні полігони, безглуздо-монументальні об’єкти періоду минулого історії. Не так важко вдихнути в них життя, чи не так? Побудувати такі незвичайні кемпінги, проводити виїзні івенти? Це перспективний напрямок для організаторів заходів, які працюють в івент-сфері. І очевидно, що розвиток у цьому напрямку буде: адже в містах вже тісно і нудно.

 

 

Готель на дереві, Швеція